Greutatea este o problema ?

Nu te mai regăsești în această definiție? Deși pare un as bun dar greu de jucat,vestea bună este că poate fi ușor realizabil în momentul în care descoperi care este de fapt cauza care te împiedică să ajungi la acest țel al tău.

Te invit la consultarea unui  psiholog pentru a descoperi împreună cu acesta ce alte nevoi stau la baza celor ce reclamă acest comportament alimentar disfuncțional. Altfel spus,te invit la o cunoaștere a ceea ce se ascunde în spatele apetitului alimentar, la găsirea cauzelor,pentru a le trata.

Psihoneuroimunologia

Cercetatorii au strans multiple dovezi,aratand ca emotiile negative si distresul pe care sistemul nervos le experimenteaza, nu au un raspuns bun asupra raspunsului imunitar, existand o relatie de interdependenta intre diverse stiine intre care: imunologie,neurologie si psihologie, iar dupa alti autori si endocrinologie. Aceasta influenta integratoare  si totodata multidisciplinara,faciliteaza o mai buna intelegere intre corp si minte. Datorita efectelor produse de gandirea omului, psihoneuroimunologia are in acelasi timp si rolul de monitorizare a starii de sanatate a individului. Atat sistemul imunitar cat si cel nervos se pot autoregla si pot da un raspuns al corpului la mediu din prisma resurselor psihice, sistemul imunitar fiind conectat la raspunsul emotional. Putem spune ca trairile negative disfunctionale sunt corelate cu valori scazute ale imunitatii, in vreme ce emotiile pozitive sunt asociate cu valorile crescute ale imunitatii.

Don`t copy text!
Scroll to Top