Despre mine

În primul rând sunt un om, ca și ține, am greșit și am învățat, am căzut și m-am ridicat, de nenumărate ori și la propriu și la figurat. Am avut momentele mele de cumpănă, pe care le-am gestionat cu ajutoare specializate. Am învățat   bucur de fiecare moment din viață și  îmi accesez propriile resurse.

Mulțumesc oamenilor pe care i-am întâlnit în decursul timpului și care într-o formă sau altă m-au ajutat  reflectez asupra lucrurilor și a situațiilor din viață. Astfel,  pot rezona mai bine cu persoanele care au nevoie de un ajutor psihologic și pentru  aceștia  poată capta o sursă de inspirație optimă în viață lor.

Am experiență în:

Am studiat:

Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihologie, Universitatea București – Cursuri la zi;

Specializari: Psihoterapii Cognitiv Comportamentale, Terapia Centrata pe Scheme Cognitive (Schema Therapy), Psihologie Clinică și Consiliere Psihologică, Psihologie Aplicată în domeniul Securității Naționale, Studii postuniversitare în Psiho-Oncologie; Studii de Specializare în Testul Psihodiagnostic Rorschach;

Din anul 2012 sunt atat psiholog clinician, cât și psihoterapeut, lucrând atât în cadrul cabinetului propriu, cât și in cadrul instituțiilor de profil clinic (în prezent: https://www.medicover.ro/cauta/1,i,171?Query=Andreea+Denes)
Afilieri: Membră a Colegiului Psihologilor din România (C.O.P.S.I ), Membru al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (AHPCC) București.
Nu mă gândeam în timpul liceului că voi ajunge psiholog (in liceul meu am frecventat o clasă de profil real: matematică-informatică). În anul terminal m-am pregătit pentru admiterea la facultatea de Psihologie-Universitatea București, urmând diverse specializări de profil.

Ca psiholog, mi-am început activitatea profesională realizând ateliere de dezvoltare personală pentru copii. Astfel,utilizând jocul că metodă de lucru cu aceștia, iar mai târziu lucrând într-o clinică cu persoane defavorizate social și cu nevoi multiple, mi-am reamintit cât de utilă este acesta metodă de expresie și la vârstă adultă atunci când este cazul și cu cine este cazul. Jocul contribuie la menținerea unui Copil fericit în interiorul fiecăruia dintre noi și implicit la existența unui Adult sănătos psihic.

Emisiuni TV

Mai multe despre imunitate

Cercetatorii au strans multiple dovezi, aratand ca emotiile negative si distresul pe care sistemul nervos le experimenteaza, nu au un raspuns bun asupra raspunsului imunitar, existand o relatie de interdependenta intre diverse stiinte intre care: imunologie, neurologie si psihologie, iar dupa alti autori si endocrinologie. Aceasta influenta integratoare si totodata multidisciplinara, faciliteaza o mai buna intelegere intre corp si minte. Datorita efectelor produse de gandirea omului, psihoneuroimunologia are in acelasi timp si rolul de monitorizare a starii de sanatate a individului.Atat sistemul imunitar cat si cel nervos se pot autoregla si pot da un raspuns al corpului la mediu,utilizand resurse psihice, sistemul imunitar fiind conectat la raspunsul emotional.

Rulează videoul
Rulează videoul

Trauma poate avea un rol important în sănătatea noastră fizică.

Mai multe despre originile și implicațiile comportamentelor contraproductive din punct de vedere al sănătății dezvoltate pe un fond emoțional vulnerabil în secvențele din videoul alaturat.

David Prescott este Director al Departamentului pentru Dezvoltare Profesională și Optimizare a Performanței la Centrul Beckett din New England, Statele Unite ale Americii.

Emoții distructive si emoții vindecătoare

Emoțiile fac parte din noi înșine. Deși de multe ori încercam să le negam, să le suprimam sau măcar să le reducem, emoțiile ( chiar și cele negative) pot fi funcționale și astfel extrem de importante pentru supraviețuire.Ele ne pot orienta și ne pot pregăti corpul pentru a răspunde mediului înconjurător.

Daniel Goleman-psiholog de renume internațional, a scris multă vreme despre activitatea cerebrală și științele comportamentale în New York Times și a fost profesor invitat la Universitatea Harvard. Ca recunoaștere a eforturilor sale de a populariza științele comportamentale pentru publicul larg,a fost numit membru onorific al Asociației Americane pentru Progresul Științei.

Daniel Goleman a fost principalul consultant în cadrul World Econimic Forum, schimbând opinii cu cei mai influenți lideri ai lumii: Bill Gates, Angela Merkel, Bill Clinton, David Cameron. A inspirat milioane de oameni și a adus valori răsunătoare acolo unde doar cineva de un înalt nivel academic și spiritual poate aduce. 

Rulează videoul
Rulează videoul

Despre hipnoză și nu numai

Hipnoză este o stare de conștientizare concentrată și în același timp poate fi de folos mai multor domenii de activitate.Abilitatea de comunicarea reprezintă o componența esențială a inteligenței socio-emoționale. Metaforă este considerată metodă cea mai eficientă pentru a transmite informații rapid și direct în subconștientul persoanei cu care comunici.

Brent B.Geary, Phd este președintele companiei Behavioral Health Systems și coordonator al programului de Training din cadrul `Milton H. Erickson Foundation`-Phoenix, Arizona..Totodată,este autor și co-autor al mai multor lucrări despre viață, operă și muncă luiMilton Erickson.

Boala și impactul său asupra întregii familii

Anxietatea, depresiea, furia, iritabilitatea, nervozitatea; resentimentele legate de boală din cadrul familiei pot fi transmise cu ușurință copiilor, drept pentru care aceștia trebuiesc protejați, existând anumite forme de prevenție a tulburărilor de natură psihică acestora. O atenție majoră se acordă comunicării veștilor proaste.
Întreaga familie a persoanei este afectată de consecințele bolii neoplazice(cancerul), iar aceasta este considerată a fi de fapt o boală a familiei, copiii fiind mai vulnerabili din punct de vedere emotional. Întreaga dinamică familiară depinde de evoluția întregului proces oncologic, iar posibilităţile de sprijin psihologic trebuiesc, așadar, extinse asupra întregii familii.

Marco Romeo este psiholog și psihoterapeut de nivel internațional.Marco Romeo se remarcă în rândul specialiștilor în domeniu prin vasta sa experiență, participări la numeroase congrese, conferințe, manifestari știintifice, precum și publicații ce descriu impactul emoțiilor în viața noastră.

Rulează videoul
Don`t copy text!
Scroll to Top