Dezvoltarea emotionala inca din timpul sarcinii

Dezvoltarea emotionala a bebelusului reprezinta un factor important in starea de sanatate a acestuia. Sunt multi cercetatori care afirma ca starea emotionala a mamicii influenteaza si starea de sanatate a bebelusului…

De asemenea, dupa nastere,bebelusii fiind extrem de reactivi la starile emotionale ale mamei, primele luni sunt foarte importante in ceea ce priveste dezvoltarea emotionala a bebelusului.Aceasta din mai multe considerente,lucrurile putand sa ia o turnura foarte buna,daca mamica insasi este asistata psihologica.

Imbunatatire a stimei de sine si a increderii in propria persoana  a pacientelor;

  • sa stimuleze comunicarea;
  • relatiilor de familie,de prietenie,pasiunile si autocunoasterea;
  • sa vina in intampinarea pacientelor pentru a putea sa-si exprime trairi si ganduri pe care nu le exprima de obicei,sa isi poata gestiona anumite comportamente problematice cu ajutorul unor strategii cat mai eficiente.

Dacă îți pui diverse întrebări precum:

Cum aș putea să cooperez cu copilul fără a mă impune cu forța ori  să fie nevoie să țip? Afla ca un psiholog te poate ajuta in aceasta privinta,dar si in cea a dezvoltarii personale a acestuia.

Mă dezvolt personal și creez un atașament sigur pentru copilul meu

Relația bună pe care o poți avea cu copilul tău,îl poate face pe acesta să se simtă suficient de sigur pentru a se dezvolta pe deplin și îi poate influența modul în care va interacționa, va comunica și va forma relații pe tot parcursul vieții.

Un atașament sigur se formează atunci când tu,ca mamă îi răspunzi nevoilor fizice și emoționale ale bebelușului tău. Datorită faptului că tu și copilul tău sunteți într-un proces de sincronizare,recunoașteți și răspundeți la semnalele emoționale ale fiecăruia.Stările emoționale foarte intense ale tale,ca mamă,pot întrerupe aceste legături.Astfel, poți tinde să interacționezi mai puțin cu copilul tău și poți fi mai puțin predispusă să alăptezi, să te joci cu micuțul,cu alte cuvinte să nu îi poți satisface optim nevoile sale reale pe care le are această vârstă.

Construirea legăturii cu copilul nu numai că il ajută pe acesta, dar va poate favoriza și eliberarea endorfinelor care vă pot face să vă simțiți mai fericită și mai increzătoare ca mame.

Don`t copy text!
Scroll to Top