Nasterea. O familie fericita,impreuna!

Felicitări! 

Tocmai ai născut!

Este un motiv imens de fericire în viața ta…Este important ca în aceste momente să ai alături pe cineva care să te ajute să întâmpini multitudinea emoțiilor ce te cuprind.

Felul în care bebelușul resimte emoțiile si stările mamei și modul în care este îndrumat sa isi canalizeze aceste stări isi pun amprenta in formarea unui copil fericit.

Viața de familie și atmosferă din sânul ei reprezintă primul „curs” la care asistă copilul în formarea inteligenței emoționale.

După naștere,se produc modificari hormonale,astfel femeile înregistrează o scădere importantă a nivelurilor de estrogen și hormon progesteron.

Nivelul tiroidian poate scădea, de asemenea, ceea ce duce la oboseală și depresie.

Majoritatea femeilor imediat dupa ce au nascut,pot avea unele simptome ale copilului blues(tulburare post-partum blues).Totodata,se are in vedere ca in cazul in care se manifesta anumite tulburari,sa fie pe o perioada catmai scurta de timp,cu evitarea evolutiei nefaste ex:depresia postnatala;melancolia deliranta;psihoza puerperala si episodul maniacal.Astfel,se poate avea in vedere consilierea psihologica,dezvoltarea personala sau psihoterapia  pentru concretizarea conduitelor sanatoase in raport cu copilul,dar si cu sotul.

In acest fel se poate permite:

  • dezvoltarea si mentinerea contactului cu ceilalti adulti,noile mamici experimentand deseori starea de singuratate si epuizare in raport cu acestia;
  • imbunatatire a stimei de sine si a increderii in propria persoana a femeii;
  • stimularea comunicarii;
  • explorarea relatiilor de familie,de prietenie,pasiunile si autocunoasterea;
  • gestionarea anumitor comportamente problematice cu ajutorul unor strategii cat mai eficiente;

Este cunoscut faptul ca cele mai multe dintre toate divorțurile se infaptuiesc după nașterea unui copil.

Atat pentru majoritatea bărbaților,cat și a femeilor, conexiunea pe care o au cu partenerul lor este principala sursa ce priveste atat expresiea socială,dar si emoțională a acestora.

Cerințele și nevoile unui nou copil pot ajunge în calea acestei relații și o pot fractura, cu excepția cazului în care cuplurile acordă timp, energie și gândire pentru a-și păstra legătura.

Este de preferat si asistarea psihologica a tatalui atat inainte,cat si dupa nasterea femeii.

Don`t copy text!
Scroll to Top