Am grijă de imunitatea mea

Problemele cu care ne putem confrunta se pot trata în mai multe moduri.În tot cazul, o abordare sănătoasă este recunoașterea și acceptarea acestora. Nu este rău să facem în așa fel încât să ne simțim mai bine prin diverse metode și mijloace pentru a depăși anumite momente,insă în același timp, problemele sunt de tratat. Dacă nu tratăm problemele(medicale sau psihologice), ele nu vor dispărea pur și simplu,fără ca noi să facem ceva în privința acestora. Problemele vor reaparea cu altă ocazie și în alte moduri, dacă nu le rezolvăm.

Frica,în sine, este o emoție ce ce supune mecanismului de supraviețuire, iar în funcție de amploarea acesteia,se poate exprima într-un mod funcțional sau disfuncțional. Avem nevoie să utilizăm contextele în favoarea noastră și astfel să adoptăm o atitudine rezilientă pentru a ne slabi vulnerabilitatea față de boli și pentru a întări sistemul imunitar în toate formele sale. La fel ca și în alte situații de criză și în această situație actuală generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 problema este de abordat prima dată pe acea latură pe care aceasta a aparut,ținând cont de recomandările de rigoare ce vin din partea instituțiilor competente.În tot cazul,emoțiile negative disfuncționale pot slabi sistemul imunitar și pot spori vulnerabilitatea acestuia în fața bolii.

Răspunsurile comportamentale date de evenimentele externe sunt de cântărit și de manifestat în contextul sănătății. Oamenii care au dezvoltată această capacitate,a rezilienței,la un nivel înalt,iși pot menține mai bine sănătatea chiar dacă sunt supuși unor presiuni înalte /și unor schimbări majore.

Astfel,organismul uman este în esență autoreglabil,menținându-și coordonatele proprii stării de homeostazie,însă este nevoie ca noi înșine să hrănim aceste linii directoare, iar de multe ori avem nevoie și de ajutoare specializate pentru a realiza acest lucru.

Don`t copy text!
Scroll to Top